top of page

The image of God

According to Genesis Eve is made out of Adam. That's silly. The real meaning of the story is that earth was created out of the sun. The sun being sender 'male', and earth receiver 'female'. Earth produces nature with the information it conceives from the sun. The sun is like a neuron of an enormous being. Probably menlike, if that part of the Bible tells the truth. 'Created after the image of God'.

Volgens het scheppingsverhaal is Eva uit de zij van Adam getrokken. Symbolisch gezien. Het vrouwelijke komt voort uit het mannelijke. Laten we dat veranderen. Dat mag, het verhaal in de bijbel is overgenomen van een beschaving die floreerde voor de Joodse. De Joden hebben de vertelling van de Sumeriërs gepersonifieerd. Zwak. Want schep je een mens, waarom dan een man? Je schept een onzijdig mens. Zeer waarschijnlijk gaat het verhaal van Adam en Eva over het mannelijke en het vrouwelijke, maar eerder nog over zender en ontvanger. Adam is de zon, de aarde is Eva die uit de zon is voortgekomen. (Als het ware uit de zij van de zon getrokken). De aarde is ontvanger van de informatie van de zon. Die via het licht wordt overgebracht. De aarde wordt als het ware bevrucht door de zon. Daaruit ontstaat allerlei moois. De zon is een zenuwcel binnen een enorm wezen. Waarschijnlijk een mens. Als je dat fragment uit de bijbel wel geloven mag.

Betrek je de kennis uit de Kybalion erbij en beschouw je het heelal als een bewustzijn dat holografisch is georganiseerd, dan doemt er in mijn bewustzijn een fantastisch scenario op. Zoals wij bestaan uit minuscule zonnen en planeten (atomen) zo vormen de sterren God.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page